Actie ondernemen in tijden van corona. Hoe?

20/04/2020

Wat kan je nu doen om als ondernemer sterker uit deze periode te komen?

Het is voor iedereen wennen aan de huidige situatie, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Hoelang deze periode nog zal duren is ook niet zeker. We hebben dus geen keuze dan ons aan te passen aan de omstandigheden.
Hoe doe je dat nu best?
Dat zal voor iedere business wat anders zijn, maar toch zijn er 3 essentiële zaken die iedere ondernemer nu zal moeten doen.

1. Connect
Contacteer eens je klanten, ex-klanten en prospects en vraag oprecht hoe zij omgaan met de huidige situatie, wat hun uitdagingen zijn en hoe je hen kan helpen. Dit zal de relatie tussen beiden verstevigen en daarnaast heb je customer feedback. Doe wat water bij de wijn indien er nog openstaande betalingen zijn, zowel als afnemer als leverancier.

2. Educate
Deel je expertise en ervaringen online. Doe dit door gebruik te maken van storytelling, want mensen lezen en luisteren graag naar verhalen. Heb je een digitale tool, zorg er dan voor dat je even uw aanbieding aanpast zodat mensen vertrouwd kunnen worden met uw aanbieding. Het is nu mogelijks voor velen de tijd om de interne keuken even te herschikken, speel daar dan ook op in.

3. Network
Neem deel aan online events zoals de Open Coffee Break van https://www.netwerkevenementen.be/ of organiseer er zelf eentje.
Momenteel draait het erom om ’top of mind’ te blijven bij uw doelgroep. Zorg dan ook dat zij zich aangesproken voelen.


3 ACTIETIPS
1. Vraag uw doelgroep waar ze nu wakker van liggen, wat hun meest frequente uitdagingen zijn. Herevalueer uw aanbod en stel deze bij waar mogelijk.

2. Creëer content: stel een contentplan op voor de komende periode. Kies enkele relevante thema’s en deel uw ervaring en expertise hieromtrent. Deel die op social media en kies het platform waar uw doelgroep het meest aanwezig is. Begin hierbij met 1 situatie te omschrijven die herkenbaar is en vertel hoe jij ermee omgaat.

3. Toon empathie. Iedereen maakt hetzelfde mee. Oké, er zijn inderdaad sectoren die nu een boom meemaken, maar er wordt niemand aangeraden om stil te zitten. Ga proactief te werk!

Wil je weten wat jij specifiek voor jouw business kan doen? Plan dan even een brainstormsessie in via de knop hieronder.